107:an på Michelangelo

"Lite klent bloggat på glassbloggen på sistone", har jag hört skrockas om på stan. 
Hoppas att detta ej kopplas samman med vintern - för det är en öm glass-tå för mej. Myten om att glass - till skillnad från allt annat som är gott - bäst förpassas till stränder. Finns så många bra smaker som lämpar sig på vintern; Pepparkakssandwish, Järnas kanelglass, vår bästa saffransglass... Jag äter MINST lika mycket glass på vintern som nån annan årstid. Nyss till exempel, hängde jag med några pizzapersoner på Michelangelo i Gamla stan, men jag gick direkt på efterrätterna och valde efter velande en len 107:a. Två kulor italiensk sorbet, vit och rosa - fråga mej inte om smak, den ena var surt citronig men inte bara det, den andra kanske hallonig men främst bara bärig. Hallonsås ovanpå, och physalis och vinbär. Glassextas! Trots att såväl glass som väder var så kyligt bidde hjärtat varmt. Som det bara blir av italiensk sorbet med hallonsås i tjusiga mönster. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0